המבקרים מוזמנים לחוויה גלילית ירוקה ורב־גונית במוזיאון לאומנות על שם האספן החיפאי המיתולוגי משה בר־דוד ורעייתו טובה. המוזיאון ממוקם בקיבוץ ברעם, הטובל בנוף הררי משכר ביופיו, והדרך אליו מתפתלת בין הרים מכוסים יערות אורן ואלונים.
המוזיאון הוא היחיד מסוגו בגליל. הוא מציג בין כתליו תערוכות קבע ותערוכות מתחלפות של מיטב האומנים הפועלים כיום בשדה האומנות העכשווית והמשקפים את רוח הזמן. כמו כן, במוזיאון פועל מרכז אומנות לילדים ולנוער, ומוצגות בו תערוכות נושא שנתיות בשפה העברית ובשפה הערבית. התערוכות משלבות פעילויות והתנסויות חווייתיות. הפעילויות וההדרכות מותאמות לגנים, לבתי ספר ולכל המגזרים החינוכיים. התערוכות מתאימות למשפחות, למבקרים בודדים, לסיור ולפעילות עצמאית.
במוזיאון שלוש תצוגות קבע: "מסורת והמשכיות" – תערוכה המנגישה לצופה את המסורת היהודית באמצעות חפצי יודאיקה נדירים בשילוב עם אומנות ישראלית כהרחבה לנושא התערוכה. בתערוכה מוצגת סדרת ציורים נדירה על גבי זכוכית, והיא אחת מפניני המוזיאון. שמונה ציורי הזכוכית מספרים את סיפור מכירת יוסף בסגנון הבארוק, והסדרה מיוחסת לאסכולה של האומן האיטלקי לוקה ג'ורדנו.
בגן הפסלים של המוזיאון מוצגות כמה יצירות חשובות של האומן יגאל תומרקין, ביניהן "הקומדיה האלוהית" – בהשראת יצירתו המופתית של דנטה אליגיירי, ופסל "מלאך ההיסטוריה" – מחווה לוולטר בנימין, שכתב את המאמר "מלאך ההיסטוריה" בהשראת הציור "אנג'לוס נובוס"(המלאך החדש) של פול קליי.
תצוגה אינטימית של ארכיאולוגיה בקומה העליונה סוגרת את מעגל תצוגות הקבע במוזיאון.
למוזיאון אוסף אומנות מיוחד המוצג מעת לעת. האוסף חובק את תולדות האומנות הישראלית מימיה הראשונים של האקדמיה לאומנות בצלאל ועד ימינו. באוסף ייצוג נדיר של אומנות בין־לאומית מהזרם האקספרסיוניסטי, שעל אומניו נמנו אומנים יהודים אשר פעלו בגרמניה לפני מלחמת העולם השנייה.
המוזיאון מייחד חלל תצוגה לאומני הצפון במבואת המוזיאון, ומוצגים בו תערוכות יחיד. כך נחשפת הפעילות האומנותית בצפון. כמו כן, המבקר במוזיאון נחשף למגוון רחב של תערוכות, לאומנים עכשוויים ולאומנים צעירים בראשית דרכם האומנותית. התערוכות פותחות צוהר לרוח המוזיאון ולניסיונו לאתגר את גבולותיה של האומנות. כמוזיאון הנמצא לא הרחק מהגבול עם לבנון, הסוגיה הזאת מקבלת תהודה פילוסופית.
איפרגן אבי
מנהל ואוצר
מוזיאון בר־דוד